V  preteklih letih se mi je kar nekajkrat zgodilo, da sem macesne v hribih zamudil. Navadno za kakšen teden, takrat, ko so bili že rjavi, namesto zlato rumeni. 

Da se to ne bi ponovilo, sem v petek, za vsak primer, skočil na Tolminski Kuk in pogledal tja čez greben, na Komno in še naprej na dolino Triglavskih jezer. Pogled je bil razveseljujoč. 

Dan kasneje sva se s prijateljem, ki tudi raje uporablja fotoaparat kot štoparico, odpravila na planino Zapotok, nad dolino Zadnje Trente, kot je uradno zapisno na zemljevidih. Domačini ji pravijo seveda malo drugače.

S planine  smo (4 glave in 12 nog) šli še malo navzgor na tistih prelepih trat pod Bavškim Grintavcem. Višje bi bilo zaradi snega in dveh prijateljčkov malo bolj nerodno.

V dolino smo prinesli polno kartico fotografij, ki jih bom z veseljem delil z vami in polno vtisov, ki pa jih bova zadržala samo zase.

En klik z miško na ta naslov Zapotok – Velika vrata, 19.10.2013, nekaj potrpljenja, da se 15 MB velika projekcija naloži, pa boste sami videli, kako je bilo.