Za obisk Špika nad policami, kot je pravo, slovensko ime za Montaž, sem se odločil na hitro, že pozno popoldne. Nahrbtnik je tako ali tako vedno pripravljen za primer, če me kaj “piči”, kaj dosti drugega pa za hribe res ne potrebujem. Foto oprema, nekaj za v čutaro in malenkost za pod zob, pa je. Postelja v avtu pa je za take priložnosti pripravljena že celo sezono.Mangart in Jalovec

Skozi Log pod Mangartom sem hitel,  a sonca nisem mogel priklicati nazaj. Ko sem parkiral na Pecolu,  se je že davno poslovilo.

Na tistih travnikih in strmalih nad njim so doma kozorogi.  Navajeni so ljudi. Za tiste, ki bi jih radi fotografirali, je tu skoraj raj. 

Noč je bila hladna, zvezde so žarele, luna je počasi zahajala, sam pa sem ob stojalu s fotoaparatom na travniku ležal in užival. Če ne bi pihal tisti mrzli veter, bi bilo še lepše. Zgodaj zjutraj, še po temi, sem jo mahnil naprej.

Kako je bilo, si lahko ogledaš, če klikneš na ta naslov: Špik nad Policami (Montaž), 15-16.2013, počakaš, da se 9,5 MB projekcije naloži na računalnik in si jo ogledaš. Če se ne odpre čez cel zaslon, pa še pritisk na tipko F5, pa bo.