Letošnja jesen ni minila tako kot sem si želel. Malo tudi zaradi dežja. Preveč ga je bilo ob nepravem času. Za četrtek 25. oktobra so vremenarji napovedali, da bo to zadnji topel jesenski dan. Potem bo sledilo obdobje dežja in seveda tudi snega do nižin.

Dan smo izkoristili, tako kot se spodobi: od jutra do večera. Kaj dosti od njega nisem pričakoval, vsaj kar se fotografiranja tiče. A navadno je že tako, da te narava ravno takrat najbolj preseneti. Toliko lepega je bilo, da bi lahko ostal tam zgoraj še kakšen dan. A je bil že naslednji dan oblačen in deževen.

Z Rejem in Darkyjem, mojima zvestima štirinožnima spremljevalcema, smo se ob svitu odpravili iz doline Polog mimo izvira Tolminke, na Prehodce, …

se spustili do Krnskega jezera, …

nato pa nadaljevali na Prag (pod Batognico), čez Peske in mimo Piramide na planino Lašca …

in spet navzdol pod Kuntarjem do izhodišča. Tako je bilo videti na zemljevidu:

Kako pa je vse skupaj bilo videti skozi objektiv, si lahko ogledate, če kliknete na to povezavo tukaj: Krog okoli Pologa, 25.10.2012.

Za 15 MB je tega PPS-ja, zato malo potrpljenja. Tisti s slabšo internetno povezavo lahko v miru spijete kavo, preden vam jo naloži in odpre. Če kljub temu ne bo šlo, mi pa napiši na mail:  miljko.lesjak@gmail.com.