Visoko nad dolino Tolminke, nekje sredi pobočja Slemena, se nahaja planina Laška seč. Pred kakšnim letom (2013) so jo po 100 letih popolnoma obnovili, letos pa s projektom kandidirali na mednarodnem natečaju za trajnostno obnovo stavb in gradnjo na območju Alp.

IMGP0886PSCR.jpg

Ko me je Maja letos povabila k sodelovanju, mi je to predstavljalo nov izziv. Fotografiranje notranjosti stavb in mlekarskih opravil v naravni svetlobi z zelo dolgimi časi. Zaradi oddaje projekta in drugih obveznosti je bil na voljo samo en dan. Dneva za popravni izpit ni bilo na voljo.

IMGP0910PS2R.jpg

Projekt je na natečaju uspel in bil uvrščen med 12 izbranih projektov izmed 350 prispelimi. Prejel je tudi posebno priznanje – povezava do objave: (http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/mednarodno-priznanje-za-prenovo-planine-laska-sec/370319).

MURPHYJEV PRINCIP:
Če gre vse v redu, je nekaj narobe.  Tako se je nekaj dni prej skujala elektronika v mojem fotoaparatu. Nadomestni niti približno ni bil tako dober, a je bil  vsekakor boljši kot nič.

Kako je bilo vse skupaj potekalo tisti dan, si lahko ogledate, če kliknete na spodnjo povezavo: Planina Laška seč – od trave do sira  in počakate, da se 14 MB velika datoteka naloži in odpre.